Sałatka z malinami, awokado i ricottą

Jedna porcja ma:

Kalorie 426kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 9 g białka
Tłuszcze 32 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

17 kcal
80 g roszponki
224 kcal
1 szt. awokado
73 kcal
250 g malin
152 kcal
120 g ricotty

Sos

115 kcal
3 łyżeczki miodu wielokwiatowego
2 kcal
3 łyżeczki soku z cytryny
270 kcal
3 łyżki oliwy
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)

Cały przepis ma:

  • 853 kcal
  • 77 g węgli
  • 17 g białka
  • 63 g tłuszczu
  1. W miseczce wymieszać składniki sosu: miód, sok z cytryny, oliwę, niewielką szczyptę soli i pieprzu.
  2. Roszponkę umyć i osuszyć. Ułożyć w miseczkach.
  3. Awokado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Przełożyć na roszponkę.
  4. Maliny delikatnie umyć i osuszyć, dodać do sałatki.
    Całość polać sosem.
  5. Nałożyć ricottę.
  • Sałatka z malinami, awokado i ricottą

Sałatka z malinami, awokado i ricottą

Jedna porcja ma:

Kalorie 426kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 9 g białka
Tłuszcze 32 g tłuszczu