Smalec z fasoli i orzechów

Szukacie pomysłu na urozmaicenie smaku zwykłej kanapki? Lubicie szybko przygotowywać posiłki? Wegański smalec z fasoli i orzechów poleca się do smarowania!

Artykuł SD(1).png

Składniki:

  • 250 g ugotowanej białej fasoli lub fasoli konserwowej
  • 1 duża cebula
  • garść orzechów włoskich (30 g)
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól, pieprz

Fasolę odsącz. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju ze szczyptą soli i pieprzu. Wszystkie składniki umieść w misie blendera i dokładnie zmiksuj. Podawaj z pieczywem.

Smacznego!

LOGO

 

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 160,8 kcal
  • białko – 6,6 g
  • tłuszcze – 7,9 g
  • węglowodany – 17,3 g
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Mira
Mira
4 lat temu

Coś pysznego <3

Smaczna Dieta
Admin
4 lat temu
Reply to  Mira

Cieszę się, że smakowało!