Fit kulki z suszonymi jabłkami i cynamonem

Jedna porcja ma:

Kalorie 105kcal
Węglowodany 19 g węgli
Białko 2 g białka
Tłuszcze 3 g tłuszczu
5 porcji

Składniki

87 kcal
15 g migdałów w płatkach
63 kcal
10 g orzechów laskowych
71 kcal
30 g suszonych jabłek
69 kcal
25 g rodzynek
179 kcal
65 g suszonych daktyli
-
1 łyżeczka cynamonu mielonego
57 kcal
15 g płatków owsianych błyskawicznych
-
1 łyżka wody

Cały przepis ma:

  • 527 kcal
  • 97 g węgli
  • 9 g białka
  • 16 g tłuszczu
  1. Rodzynki i daktyle zalać gorącą wodą na ok. 10 minut. Odlać wodę (wody można użyć jeszcze na koniec do nawilżenia masy, jeśli byłaby zbyt sucha).
  2. Migdały i orzechy laskowe rozdrobnić w pojemniku blendera z nożykiem. Przełożyć do miski.
  3. Kawałki suszonych jabłek rozdrobnić (można również krótko zblendować w pojemniku z nożykiem). Przełożyć do miski.
  4. Namoczone rodzynki i daktyle zblendować na masę w pojemniku blendera z nożykiem. Przełożyć do miski.
  5. Do masy dodać płaską łyżeczkę cynamonu i płatki owsiane. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać łyżkę wody.
  6. Formować kulki (z podanej ilości można zrobić np. 5 kulek po ok. 35 g). Przechowywać je w lodówce.
  • Fit kulki z suszonymi jabłkami i cynamonem
  • dodatkowy obraz dla Fit kulki z suszonymi jabłkami i cynamonem
  • dodatkowy obraz dla Fit kulki z suszonymi jabłkami i cynamonem

Fit kulki z suszonymi jabłkami i cynamonem

Jedna porcja ma:

Kalorie 105kcal
Węglowodany 19 g węgli
Białko 2 g białka
Tłuszcze 3 g tłuszczu