Murzynek Bambo

2 jaja
3 łyżki powideł lub dowolnego dżemu
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
0,5 szklanki oliwy
2,5 szklanki mąki
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystko dobrze mieszamy i pieczemy w 180℃ ok 30 - 35 min

1 słoiczek powideł
1 czekolada
1 paczka migdałów
1 puszka kajmaku

Gotowe ciasto zostawiamy do ostygnięcia. Potem przekroimy ciasto na pół i środek wysmarować powidłami.

Wierzch ciasta smarujemy kajmakiem, sypiemy migdałami i górę polewamy roztopioną czekoladą mleczną.

1 komentarz:

  1. Pychota, ciekawy pomysł z dodatkiem dżemu, takiej wersji jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń