» Przepisy » Sosy i dipy » Pasty i dipy do pieczywa » Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą


1 5 5
2018-10-17
15 minut
łatwe
Porcje: 2-4
Kuchnia europejska
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Nie ma co ukrywać, że dobra pasta jajeczna nie jest zła :) Dlatego przepisów na pasty jajeczne nigdy nie jest za mało. Do zacnego grona owych receptur właśnie dołączył przepis na przepyszną pastę jajeczną z wędzoną makrelą :)

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą to super pomysł na smarowidło do chleba. Świetnie smakuje ze świeżą bagietką czy kromką chleba na zakwasie. Można taką pastę jajeczną wcinać na śniadanie lub na kolację. Sprawdzi się także na tartinkach w czasie imprezy. Jak widzisz, pasta jajeczna jest uniwersalna i można ją jeść bez względu na porę dnia i okazję :)

Przepis na pastę jajeczną z wędzoną makrelą jest łatwy i szybki, a do jej zrobienia wcale nie potrzeba specjalnych umiejętności. Najdłużej zajmuje gotowanie i studzenie jajek, ale to możesz zrobić nawet dzień wcześniej. Do przygotowania tej przepysznej pasty jajecznej z wędzoną makrelą wystarczy tylko kilka łatwo dostępnych składników, które bardzo fajnie się ze sobą komponują. Głównym składnikiem są oczywiście jajka. Towarzyszy im wędzona makrela, korniszony i cebula. Świeżości nadaje koperek, a całość łączy odrobina majonezu.

Ta pasta jajeczna z wędzoną makrelą to fura smaku :) Jeżeli lubisz jajka i pasty jajeczne, ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu. To przepyszne połączenie różnych smaków i faktur, które bardzo fajnie smakują na kromce chleba. Przepis na pastę jajeczną z wędzoną makrelą warto zapisać :)


Składniki na pasta jajeczna z wędzoną makrelą

1 wędzona makrela o wadze ok. 30 dag
2 jajka ugotowane na twardo
4 korniszony
1/2 cebuli
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka posiekanego koperku
szczypta gałki muszkatołowej
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie dania pasta jajeczna z wędzoną makrelą

...

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i pokrój w drobna kostkę.
  2. Cebulę i korniszony pokrój w drobną kostkę.
  3. Makrelę obierz z ości i skóry. Kawałki ryby przełóż do miseczki.
  4. Do ryby dodaj jaka, cebulę i korniszony. Dodaj majonez i koperek. Wymieszaj.
  5. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jeszcze raz wymieszaj.
  6. Podawaj z ulubionym pieczywem.








Pasta jajeczna z wędzoną makrelą - etap 1

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą świetnie smakuje, a przepis jest łatwy i sprawdzony :)



Pasta jajeczna z wędzoną makrelą - etap 1

Jeżeli lubisz takie smarowidła do chleba, ta przepyszna pasta jajeczna z wędzoną makrelą na pewno przypadnie Ci do smaku :)



Pasta jajeczna z wędzoną makrelą - etap 1

Przygotowanie pasty jajecznej z wędzoną makrelą nie jest trudne :)



Pasta jajeczna z wędzoną makrelą - etap 1

Przepis na pastę jajeczną z wędzoną makrelą warto zapisać, bo często będziesz do niego wracać :)




Zdjęcia i pomysł Kamila Dąbrowska-Grec

Autopromocja marki własnej MniamMniam.pl

Ocena:
Komentarze są zamieszczane zgodnie z zasadami ich publikacji.