Do naczynia miksującego włożyć obrane banany – zmiksować 15 s/obr. 6.
Nałożyć motylek. Dodać mleko, cukier, jajko i mąkę ziemniaczaną – gotować 10 min. /90 stopni C / obr. 2,5.
Budyń odstawić do ostygnięcia.
Do naczynia miksującego wlej mleko, dodaj drożdże i cukier – miksuj 2 min. / 37 stopni C /obr. 2.
Dodaj pozostałe składniki – zagnieć 5 min. / poz. Interwał.
Z ciasta uformuj wałek, podziel go na 12-14 części. Każdą część rozwałkuj w kształt prostokąta. Na połowie prostokąta zrób 4-5 nacięć, tak by boki były połączone.
Na rozwłakowane prostokąty nałóż porcję budyniu (na część bez nacięć) i zawiń (sklej boki), tak by część z nacięciami była na górze.
Posmaruj drożdżówki.
Piec 15-20 min w 200°C.
Możesz zrobić notataki do tego przepisu zaloguj się do konta.