Deser Raffaello z kaszy manny – 5 składników, 3 minuty! Szybki i prosty deser z ogólnodostępnych składników. Może się skusicie i zrobicie jeszcze dziś na podwieczorek? :)
Deser Raffaello z kaszy manny – Składniki:
- 1/3 szklanki kaszy mannej – ok. 60g
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych – ok. 42g
- 1 puszka mleczka kokosowego – 400 ml
- mała garść migdałów w płatkach – ok. 12g
- 3 łyżki cukru
*szklanka o pojemności 250ml
Deser Raffaello z kaszy manny – Wykonanie:
- Do garnka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, wiórki kokosowe i doprowadzić do wrzenia.
- Do gotującego się mleka powoli wsypywać mannę, intensywnie mieszając trzepaczką. Gdy masa zgęstnieje, przelać ją do pucharków (u mnie wyszły 4 porcje).
- Na suchej patelni zarumienić lekko migdały w płatkach. Ostudzić je i posypać nimi wierzch deserów.
- Podawać po schłodzeniu w lodówce lub od razu po ugotowaniu, na ciepło. Smacznego!
Zobaczcie również HIT ostatnich dni na blogu: Racuchy na maślance – gotowe w 5 minut – mega puszyste!
Wow, ale ślinka cieknie!