Krakersy z pastą serową i pomidorkami



 Do zrobienia, kiedy nie ma czasu na stanie przy kuchni, a goście w progu, kilka składników, a smak naprawdę super. U mnie hit każdej imprezy i choć zawsze przygotuję z większej ilości składników, "schodzą do zera".Wyraźnie wyczuwalna nuta czosnku, chrupiące krakersy, kwaśne pomidorki i ser zółty-tygryski naprawdę to lubią:)



Na 10 przekąsek
10 krakersów
5 dag sera żółtego
2 łyżki majonezu
5 pomidorków koktajlowych 
1 ząbek czosnku
sól i pieprz


Pomidorki umyć i przekroić na połówki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do sera dołożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać. Na krakersy nakładać porcjami ser , a górę udekorować połówkami pomidorków. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne