poniedziałek, 20 sierpnia 2018

Winogronowy kisiel najlepszy na świecie


Dziś będzie kisiel.
Pyszny, samodzielnie zrobiony, z owoców sezonowych.
W tym wypadku kisiel jest z winogron.

Potrzebujemy:

  • winogrona zielone i ciemne (nie żałujcie sobie, im więcej owoców tym kisiel jest smaczniejszy)
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej



Umyte i oderwane od kiści owoce gotujemy w wodzie.
Kiedy się zagotują słodzimy i przecedzamy przez sitko.
Płyn wlewamy do garnka i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia.
Następnie wlewamy mąkę ziemniaczaną rozprowadzona w wodzie i zagotowujemy.
Najlepszy kisiel na świecie wspaniały na gorąco gdy jest chłodno, cudowny w piekielne dni na zimno.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz