3 lipca 2018|Testy/Recenzje
Patelnia tytanowa WOLL – recenzja
Przez lata praktyki w gastronomii jako szef kuchni. Czy jako domowy „kuchcik”, nauczyłem się że nieważna jest ilość sprzętu kuchennego ale jego jakość i uniwersalność. Idealnym przykładem takiej wszechstronności jest patelnia tytanowa WOLL.Powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni
Kiedy zostałem poproszony o przetestowanie, któregoś z produktów z asortymentu sklepu https://www.patelnie-tytanowe.pl/. Od razu wpadła mi w oko patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO. Urzekł mnie jej nowoczesny design i prostota stali nierdzewnej. Pomyślałem, to jest patelnia stworzona dla mnie. Jej niski rant sprawia, że nie muszę używać łyżki do mieszania. Mogę w łatwy sposób podrzucać składniki, nie brudząc przy tym dodatkowych sprzętów. Patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO, to powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni.Jeżeli chcecie wybrać dobrą patelnię tytanową to zapraszam do zestawienia najpopularniejszych patelni tytanowych dostępnych na rynku: zestawienia najpopularniejszych patelni tytanowych ( link)
Patelnia tytanowa WOLL Szereg zalet
Patelnia tytanowa WOLL, to szereg zalet nie do przecenienia:- Zdrowie i wygoda– Nieprzywierająca powłoka nano kompozytowa „non-stick”, sprawia że w znacznym stopniu można ograniczyć lub całkowicie wyeliminować tłuszcz z wielu potraw. Przygotowanie potraw, które dotąd przywierały do Twojej starej patelni, okaże się dziecinnie proste.
- Oszczędność– Patelnia tytanowa WOLL niesamowicie przewodzi i kumuluje ciepło, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności).
- Trwałość – Wystarczy powiedzieć, że tytan jest wykorzystywany jako budulec promów kosmicznych, czy silników odrzutowych. Specjalna szlachetna powłoka – ceramika tytanowo – diamentowa – zapewnia długą żywotność naczyń.
- Gwarancja– 25 lat na równość dna. 2 lata na powłoki i uchwyty.
Przepis na sukces w kuchni
Patelnia niska WOLL Diamond Pro (link) to przepis na sukces w kuchni. Już Wam tłumaczę dlaczego. Oprócz tego, co napisałem powyżej, warto także wspomnieć o ergonomicznej rączce, odpornej na temperaturę do 250°C. Myć można ją w zmywarce, ale ręczne jest równie proste. Oczywiście służy do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych itp. W zestawie pokrywa z hartowanego szkła, również wytrzymuje temperaturę do 250°C. Jak sami widzicie, z taką patelnią życie stanie się łatwiejsze i zdrowsze. Ograniczycie również ilość naczyń, potrzebnych do przygotowania posiłku. Na „deser” podrzucam mój przepis, na polędwiczkę wieprzową z ratatouille. Najłatwiej przygotować ją oczywiście na patelni tytanowej marki WOLL. SMACZNEGO! Polędwiczka wieprzowa z ratatouilleSkładniki:
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 100 g boczku wędzonego w plastrach
- 2 małe czerwone cebule
- 2 małe papryki różnokolorowe
- 1 mały bakłażan
- 2 małe cukinie
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g przecieru pomidorowego
- 100 ml wody
- garść liści bazylii
- sól, pieprz, ew. cukier
Przygotowanie:
Polędwiczkę pokrój w medaliony grubości, około 5 cm. Dopraw solą i pieprzem, zawiń każdy kawałek w plaster boczku i obwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Patelnie rozgrzej, układaj na niej medaliony. Obsmaż na średnim ogniu z każdej strony, do uzyskania ciemnozłotego koloru. Podsmażoną polędwiczkę, przełóż na talerz. Cebulę pokrój w grubsze piórka, paprykę w większą kostkę. Z cukinii i bakłażana wykrój gniazda nasienne, pokrój w większą kostkę, podobnie jak paprykę. Czosnek obierz, pokrój w plastry. Na tej samej patelni rozgrzej oliwę, wsyp wszystkie warzywa oprócz czosnku. Dopraw solą i pieprzem, podsmaż aż zmiękną i lekko się zarumienią, około 5-6 minut. Dodaj czosnek, podgrzewaj jeszcze chwilę, następnie wlej przecier pomidorowy i wodę. Na patelnie włóż podsmażone medaliony, duś na małym ogniu, pod przykryciem 15-20 minut. Najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub bagietką.Sprawdź również
18 listopada 2016|Kulinaria
ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny
ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny Jesienne zatrzęsienie Jesień to pora roku którą często kojarzymy …
Czytaj dalej „ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny”
Przejdź do wpisu18 listopada 2016|Kulinaria
Sękacz zamiast kozetki
Sękacz zamiast kozetki Aromat, który można kroić na porcje Na hali produkcyjnej żar buchający od maszyn do sękacza roznosi obłędny …
Czytaj dalej „Sękacz zamiast kozetki”
Przejdź do wpisu18 listopada 2016|Kulinaria
Praca kucharza od kuchni
Praca kucharza od kuchni Z dotychczasowych materiałów opublikowanych na stronie mogłoby wynikać, że zajmuje się głównie kulinarnymi wyprawami i odkrywaniem …
Czytaj dalej „Praca kucharza od kuchni”
Przejdź do wpisu