HEALTHY CHOCOLATE CHIP COOKIE
Mąka owsiana, tortowa, kukurydziana, kokosowa, ryżowa...
Tyle różnych odmian, smaków i zastosowań!
Jest wiele potraw z dodatkiem właśnie MĄKI!
Ja najczęściej lubię używać jej do wypieków, biszkoptów, ciast, bułeczek, ciastek..właśnie CIASTEK!
Dzisiaj zajmę się właśnie nimi, chocolate chip cookie to popularne w Stanach Zjednoczonych ciasteczka z dodatkiem kawałków czekolady!
Są to ciasteczka bardzo słodkie i przez wszystkich uwielbiane, jednak ja postanowiłam je trochę urozmaicić i wykonać w zdrowszej wersji!
W wersji kukurydzianej!
Smacznego xo :)
SKŁADNIKI:
Tyle różnych odmian, smaków i zastosowań!
Jest wiele potraw z dodatkiem właśnie MĄKI!
Ja najczęściej lubię używać jej do wypieków, biszkoptów, ciast, bułeczek, ciastek..właśnie CIASTEK!
Dzisiaj zajmę się właśnie nimi, chocolate chip cookie to popularne w Stanach Zjednoczonych ciasteczka z dodatkiem kawałków czekolady!
Są to ciasteczka bardzo słodkie i przez wszystkich uwielbiane, jednak ja postanowiłam je trochę urozmaicić i wykonać w zdrowszej wersji!
W wersji kukurydzianej!
Smacznego xo :)
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 3 łyżki miodu
- wiórki kokosowe
- 1 jajko
- 1 łyżka roztopionego masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- kawałki czekolady
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, formujemy kulki a następnie spłaszczając układamy na papierze do pieczenia.
Czekoladę kroimy w kostkę i układamy na ciastkach.
Pieczemy przez ok 15 minut w 160/170 stopniach C.
Najlepiej smakują z mlekiem!
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, formujemy kulki a następnie spłaszczając układamy na papierze do pieczenia.
Czekoladę kroimy w kostkę i układamy na ciastkach.
Pieczemy przez ok 15 minut w 160/170 stopniach C.
Najlepiej smakują z mlekiem!
Komentarze
Prześlij komentarz