HEALTHY CHOCOLATE CHIP COOKIE

Mąka owsiana, tortowa, kukurydziana, kokosowa, ryżowa...
Tyle różnych odmian, smaków i zastosowań!
Jest wiele potraw z dodatkiem właśnie MĄKI!
Ja najczęściej lubię używać jej do wypieków, biszkoptów, ciast, bułeczek, ciastek..właśnie CIASTEK!
Dzisiaj zajmę się właśnie nimi, chocolate chip cookie to popularne w Stanach Zjednoczonych ciasteczka z dodatkiem kawałków czekolady!
Są to ciasteczka bardzo słodkie i przez wszystkich uwielbiane, jednak ja postanowiłam je trochę urozmaicić i wykonać w zdrowszej wersji!
W wersji kukurydzianej!
Smacznego xo :)


SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki miodu
  • wiórki kokosowe
  • 1 jajko
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kawałki czekolady
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, formujemy kulki a następnie spłaszczając układamy na papierze do pieczenia.
Czekoladę kroimy w kostkę i układamy na ciastkach.
Pieczemy przez ok 15 minut w 160/170 stopniach C.
Najlepiej smakują z mlekiem!


Komentarze

Popularne posty