piątek, 25 maja 2018

Skrzydełka marynowane w jogurcie z majerankiem



Składniki:

16 sztuk skrzydełek kurczaka
200 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki ostrej papryki
3 łyżki majeranku
4 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól
2 łyżki oleju

Sposób wykonania:

Mięso myjemy, suszymy i zalewamy jogurtem i sokiem z cytryny. Dodajemy wszystkie przyprawy.
Mieszamy całość aby marynata równomiernie pokryła kawałki mięsa.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
Blachę smarujemy olejem, układamy na niej mięso (razem z marynatą) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 1 godzinę. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...