Frankfurterki smażone z warzywami i serem

Frankfurterki smażone z warzywami i serem (3)

Frankfurterki smażone z warzywami i serem (2)

Frankfurterki smażone z warzywami i serem. Dziś polecam Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, które nie tylko wspaniale smakuje, ale również syci. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Frankfurterki smażone z warzywami i serem możecie podać bez dodatków lub ze świeżym pieczywem. Do przygotowania posiłku wykorzystałam nowość od Duda. Wspomniane frankfurterki możecie również zabrać ze sobą na majowy weekend. Idealnie smakują zarówno z patelni, jak i grilla. Poznajcie również pozostałe nowości Duda:

  • kiełbaski pikantne
  • kiełbaski bratwurst
  • kiełbaski śląskie
  • frankfurterki parzone
  • kiełbaski wędzone

Szczerze polecam na śniadanie, grilla, obiad, a nawet przyjęcie 🙂

Nowość od Duda kiełbaskiFrankfurterki smażone z warzywami i serem

Frankfurterki smażone z warzywami i serem (5)

Składniki:

  • 1 opakowanie frankfurterek parzonych Duda
  • 2 garście miksu warzyw na patelnię z leśnymi grzybami*
  • 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • posiekana zielona pietruszka
  • kawałek żółtego sera

*plastry ziemniaków, marchewka, cebula, leśne grzyby (można użyć wersji z pieczarkami)

Przygotowanie:

Frankfurtki kroimy i podsmażamy przez chwilę na oleju, doprawiając odrobiną soli i świeżo zielonym pieprzem. Następnie dodajemy dwie garści warzyw na patelnię z leśnymi grzybami. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż do miękkości warzyw. Pod koniec doprawiamy słodką czerwoną papryką, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Wyłączamy gaz. Całość posypujemy posiekaną zieloną pietruszką i startym żółtym serem. Ser powinien nam się lekko podtopić pod wpływem ciepła. Podajemy od razu.

 

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz