Naleśniki z ciasteczkowym kremem

Naleśniki z ciasteczkowym krememNaleśniki z ciasteczkowym kremem (2)

Dziś zapraszam Was na małą słodką rozpustę. Naleśniki z ciasteczkowym kremem. Uwielbiane przez moją rodzinę. Czasem warto odpocząć i delektować się taką słodyczą 😉 A czym jest wspomniany krem ciasteczkowy? To pyszna alternatywa dla kremu czekoladowego i masła orzechowego. Smarowidło wykonane jest z oryginalnych ciastek Lotus Carmelised. Bez wzmacniaczy smaku, bez sztucznych barwników i utwardzanych tłuszczy. Polecam ten krem zarówno do naleśników, jak i pieczywa czy pysznych deserów. Spróbujcie.

Naleśniki z ciasteczkowym kremem (3)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • mała szczypta soli
  • 2 jajka
  • krem ciasteczkowy Lotus – do nabycia w Kuchnie Świata
  • cukier puder do oprószenia naleśników
  • odrobina oleju

Przygotowanie:

W misce mieszamy dokładnie ręczną trzepaczką mleko, mąkę, wodę gazowaną, odrobinę soli i jajka. Składniki można również zmiksować mikserem.

Naleśniki smażmy z oby stron na odrobinie oleju (ja olejem smaruję patelnię tylko przy pierwszej partii naleśników), na małym płomieniu.

Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy kremem ciasteczkowy (pod wpływem ciepła łatwiej się go rozsmarowuje) i dowolnie składamy.

Naleśniki podajemy oprószone cukrem pudrem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz