Budyniowe naleśniki z twarożkiem i malinami

18:41





Gotowi na prawdziwą ambrozję wiosennych poranków? Przed Wami ekspresowe naleśniki z proszku budyniowego! Są bardzo elastyczne, delikatne i wspaniale komponują się z twarożkowo-malinowym farszem. Przyznaję, nie jest to moje pierwsze podejście do budyniowych naleśników, ale dopiero teraz wyszły mi one na tyle dobre, że postanowiłam podzielić się z Wami efektami mojej pracy. 





Składniki:


naleśniki

  • 50 g proszku budyniowego waniliowego (u mnie jaglany od Delecty)
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki mleka (może być roślinne)
  • odrobina oleju rzepakowego do smażenia
Proszek budyniowy miksujemy z jajkiem i mlekiem. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni. 




dodatki

  • twarożek grani
  • konfitura z dzikiej róży
  • maliny mrożone/świeże 
  • wiórki kokosowe
  • płatki migdałowe 
  • polewa czekoladowa*
*u mnie niewielka ilość mleka ze słodzidłem i kakao, ale może też być rozpuszczona gorzka czekolada


Na każdym naleśniku rozsmarowuję niewielką ilość dżemu, dodaję twarożek, słodzidło i maliny, podgrzewam na patelni i układam w kopertę. Polewam sosem czekoladowym, posypuję wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i podaję z malinami. Pychotka 3x!!!




   Smacznego! 🌸


✩✩✩


✩✩✩




You Might Also Like

2 komentarze

  1. Nigdy takich nie robiłam :) Muszę spróbować!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. to jakiś hicior ten budyń jaglany !

    OdpowiedzUsuń

FlyB - Kulinaria

Facebook

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Wyświetlenia