Jak zrobić zrobić wielkanocnego baranka z masła?

Świąteczne śniadanie już za kilka godzin, dlatego już teraz życzę pyszności na stole, cudownej rodzinnej atmosfery oraz dużo radości i uśmiechu na twarzy:)

Poniżej podaję prosty przepis na baranka z masła. Bez tego cudaka nie ma Wielkanocny na naszym stole. Jako dziecko przyglądałam się, jak moja babcia go robi, a teraz sama go przygotowuję:)

Składniki:

  • 1 kostka masła w temperaturze pokojowej,
  • sól,
  • drewniana foremka do baranka,
  • letnia woda

 

Przygotowanie:

  1. Foremkę do baranka namaczamy w letniej wodzie, następnie nacieramy solą i uzupełniamy masłem. Napełnioną foremkę wkładamy do lodówki na 20 minut.
  2. Po wskazanym czasie wyjmujemy z foremki maślanego baranka. Możemy go ozdobić kulkami pieprzu i listkami bukszpanu.

 

Baranek z masła to piękna i smaczna ozdoba wielkanocnego stołu.

 

Wesołych Świąt Kochani!

Baranek z masła
Baranek z masła

A jeśli szukasz wielkanocnych inspiracji na potrawy słodkie i wytrane, to…

Wpisz poniżej mail na jaki mam Ci wysłać Bezpłątnego E-booka z 12 przepisami 🙂 Po chwili przepisy będą pachnieć na Twojej skrzynce mailowej 🙂

(Odwiedzono 505 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *