czwartek, 22 marca 2018

Bardzo miękkie polędwiczki


Hej!
Chyba każdy z nas chciałby jak najwięcej czasu przebywać w kuchni w czasie świąt. 
No więc ten przepis powinien zadowolić nas.
Mało pracochłonne polędwiczki, oczywiście pod warunkiem, że je wcześniej zamarynujemy.

Potrzebujemy:

  • 1-2 polędwiczki wieprzowe
  • sos sojowy
  • oliwa z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka keczupu
  • sól
  • pieprz


Z przypraw robimy marynatę i wkładamy do niej umyte mięso.
Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.
Na drugi dzień obsmażamy na oliwie z każdej strony i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Wyjmujemy, owijamy folią aluminiową gdzie odpoczywa.
Podajemy wedle uznania. Smacznego.


2 komentarze: