Zupa serowa z chipsami z boczku


Mocno serowa i delikatnie śmietankowa zupa pachnąca majerankiem z dodatkiem chrupiących, pachnących chipsów z wędzonego boczku. Ekspresowa w przygotowaniu, ze składników, które masz w domu.



1 l bulionu drobiowo-warzywnego
300 g serka topionego śmietankowego
200 ml kwaśnej śmietany 18%
150 g wędzonego boczku
majeranek
sól
pieprz


Bulion zagotować. Serki pokroić na małe kawałeczki i wrzucać porcjami do gotującego się bulionu. Cały czas mieszać aż całkowicie się rozpuszczą. 
Boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki i na suchej patelni smażyć z obu stron aż stanie się chrupiący. Kiedy już cały ser się rozpuści zahartować śmietanę gorącą zupą, a następnie wlać ją do garnka. Ponownie zagotować, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zupę podawać gorącą z chipsami z boczku. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne