marca 12, 2018

Fit brownie z jagodami/ bez glutenu





Wiosna to wszystkie dbamy o linię i zrzucamy nadprogramowe kilogramy. Dlatego mam dla Was FIT BROWNIE z jagodami, jadałam już kilka fit brownie, ale żadne nie było dobre. Albo jakaś fasola albo jeszcze coś innego. Dzisiaj daje Wam przepis, który wymyśliłam na szybko na spotkanie z przyjaciółką. Wyszło super! Jest banalnie proste, szybkie a jeden kawałek ma tylko 78 kcal!
No EUREKA!






SKŁADNIKI:

- 3 jajka kurze ekologiczne
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 180 ml wody gazowanej
- 1 łyżka erytrolu
- 3 łyżki karobu
- 6 łyżek jagód mrożonych
- 1/2 łyżeczki sody
- łyżka oleju kokosowego

Jajka ucieramy robotem na puszystą masę, dodajemy wodę, karob, mąkę i sodę. Całość mieszamy dodajemy olej i ucieramy robotem minutę. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia rozmiar 22 cm x 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. posypujemy jagodami, pieczemy od 30 do 40 minut, w zależności od tego jaki stopień wilgotności chcemy uzyskać.





Brownie możesz oprószyć karobem lub kakao i udekorować jagodami. 
Prosto, szybko i bardzo smacznie!

A najważniejsze, że ta część ciała gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę po tym cieście nie rośnie! ;-))))

Miłego dnia Łasuchy! ;-) 








9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. i jest! Polecam ci bardzo bo w smaku jest takie, jak prawdzie brownie ;-)

      Usuń
  2. Ciasto rzeczywiście proste. Wygląda rewelacyjnie i zapowiada się pysznie.

    www.themomentsbyela.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno ciasto jest pyszne. A przynajmniej tak wygląda. Dobrze, że mam jeszcze mrożone maliny :D

    W wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwelbiam ciasta praktycznie kazde! I cieszę się że nie muszę z nich rezygnować na diecie. Od kiedy odkryłam proszek bezglutenowy od dr oetkera to piekę coraz jakieś słodkości. To brownie wygląda znkomicie, aż ślinka na jego widok mi leci. Zrobię je na niedzielę! A co! :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI