Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco.

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco (1)Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco (3)

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś… pochrupać przy oglądaniu ulubionego filmu 😉 Do tego naprawdę prosta w przygotowaniu. Polecam i życzę Wam miłego dnia 🙂

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco (4)

W przepisie wykorzystałam przyprawy od Smaki Natury. Przyprawy są pozbawione glutaminianu sodu, nadają danią wyjątkowy smak, mają szerokie zastosowanie (idealne do sosów, makaronów, zapiekanek itd). Warto odwiedzić stronę Smaki Natury

Smaki Natury logo

Uwaga! Dla czytelników bloga 10% rabatu na zakupy w sklepie.

Pamiętajcie o wpisaniu kodu „slodkie okruszki”

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco (2)

Składniki:

*można dodać więcej, jeśli lubicie mocniejsze smaki

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy, pozbawiamy ogonków (potrzebujemy samych kapeluszy).

W misce mieszamy 7 łyżek mąki kukurydzianej, z mąką pszenną, 2 jajkami, mlekiem i przyprawami. Powinna nam powstać gęsta masa.

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco (5)

Do drugiej miseczki wsypujemy samą mąkę kukurydzianą – będzie w niej obtaczać na koniec pieczarki.

Kapelusze grzybów maczamy w gęstym cieście, następnie obtaczamy w mące kukurydzianej. Smażmy z obu stron na maśle.

Podajemy z pikantnym ketchupem lub innym ulubionym sosem.

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco (1)

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz