Kotlety drobiowe z grzybami w majonezie

Kolejny mój eksperyment w kuchni, kotlety są dużo smaczniejsze od tradycyjnych.

Składniki:

Filety drobiowe ½ kg
Grzyby suszone ½ szklanki
Jajka 2 szt.
Majonez 2 łyżki
Mąka pszenna 2 łyżki
Mąka ziemniaczana 1 łyżka
Cebula biała 1 szt.
Ser żółty 20 dag
Sól i pieprz do smaku
Soda oczyszczona 1 szczypta
Tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Grzyby namoczyć, następnie ugotować do miękkości i odcedzić. Po czym posiekać i zrumienić na tłuszczu z posiekaną cebulą. Ostudzić, dodać pokrojone w drobną kostkę mięso, obie mąki, jajka, sodę oczyszczoną, majonez. Przyprawić do smaku, wsypać starty ser, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz