Roladki z szynki serkiem i chrzanem

  Roladki te nadają się na spotkania z przyjaciółmi i rodziną. Są łatwe w przygotowaniu, a na dodatek wszystkim smakują. Będą również świetne na Wielkanocny stół.



18-20 plasterków dobrej szynki konserwowej 
400 g mielonego serka typu "pacynka" 
2-3 łyżki mocnego chrzanu 
sól, pieprz 
2 kostki rosołowe drobiowe 
żelatyna 
kukurydza i gotowane jajko do dekoracji

  •     

  •       Serek dokładnie mieszamy z przyprawami i chrzanem "do smaku". (przekąska ma wyjść dość ostra). Jeżeli serek jest za suchy można dodać 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany.Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wody i dodajemy żelatynę. Serkiem smarujemy wędlinę i zwijamy w rożki.Rożki układamy na talerzu i zalewamy tężejącą galaretką.Podajmy gdy galaretka stężeje. SMACZNEGO!

2 komentarze:

Popularne