KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZY
SKŁADNIKI:
- 6 dużych pomarańczy
- 1/4 szklanki wody
- 2 szklanki cukru
PRZYGOTOWANIE:
Pomarańczę dokładnie umyć i wyparzyć we wrzątku.
Obrać skórkę i odkroić białą część.
Skórkę pokroić w kostkę.
Pokrojoną skórkę zalać wodą i gotować ok 7 minut, następnie odcedzić i dodać 1/4 szklanki wody oraz cukier.
Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 minut.
Odsączyć nadmiar syropu, przełożyć skórkę do pojemniczka.
Obrać skórkę i odkroić białą część.
Skórkę pokroić w kostkę.
Pokrojoną skórkę zalać wodą i gotować ok 7 minut, następnie odcedzić i dodać 1/4 szklanki wody oraz cukier.
Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 minut.
Odsączyć nadmiar syropu, przełożyć skórkę do pojemniczka.
Komentarze
Prześlij komentarz