niedziela, 5 lutego 2017

Rosół drobiowo wołowy



Składniki:

1 ćwiartka z kurczaka
35 dag wołowiny (szponder)
3 marchewki
2 pietruszki
1/2 średniego selera
1 cebula
ćwiartka małej kapusty włoskiej
2 kapelusze suszonych podgrzybków
sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy
natka pietruszki

Sposób wykonania:

Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy.
Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i zdejmujemy szumowiny z jej powierzchni.
Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby oraz przyprawy. Gotujemy zupę na małym ogniu przez półtorej godziny. 
Po tym czasie odławiamy warzywa i mięso. Marchew oraz mięso kroimy na małe kawałki.
Rosół podajemy z makaronem, marchewką i mięsem. Posypujemy natką pietruszki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...