Ciasto
Składniki:
1/2 kg mąki krupczatki3 żółtka
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 masło
10 gram drożdży
białko
cukier najlepiej gruby około pół szklanki
Wykonanie:
Wszystkie produkty wymieszać razem. Rozwałkować ciasto i pokroić na cienkie paski, zawijać na metalowe rurki od grubszej strony.Następnie maczać w białku i cukrze.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Masa:
ugotować, utrzeć masę jak na karpatkę lub inną według uznania.Po ostudzeniu ciasta napełnić rurki przygotowanym kremem.
Pomocnym narzędziem jest rękaw do nadziewania dostępny np w sklepie Rossmann.
Rękaw do dekoracji ciast w Rossmannie koszt około 13 zł.
foremki do rurek z kremem metalowe koszt na allegro około 15-20 zł, w zależności od rozmiaru i ilości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz