Pasta rybna do kanapek

     Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.

Pasta rybna do kanapek
Składniki:
  • ser biały
  • śmietana
  • szprotki
  • szczypiorek
  • bagietka
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.

Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.

Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego :)


Pasta rybna do kanapek




Pasta rybna do kanapek
Tutaj wydrukujecie przepis :)


Komentarze