Makaron z warzywami i schabem

Proste ekspresowe danie z makaronem i mrożonymi warzywami, któremu włoskiego charakteru nadają suszone pomidory i zioła prowansalskie.


400 g schabu bez kości
250 g makaronu wstążki
450 g mrożonych warzyw na patelnię włoskich
6 połówek suszonych pomidorów
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
sól
pieprz
zioła prowansalskie
mielona słodka papryka



    Schab pokroić w kosteczkę, posypać solą, pieprzem. Suszone pomidory pokroić i podsmażyć na oliwie razem z mięsem.Kiedy mięso będzie podsmażone na złoto, zalać je szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. w między czasie ugotować al'dente makaron w posolonej wodzie. Do miękkiego mięsa dodać mrożone warzywa i przyprawy, dusić aż warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany gorący makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać gorące. Smacznego!


2 komentarze:

Popularne