Translate

środa, 16 grudnia 2015

Pierniczki





margaryna - 125 g
jajka - 3 szt
mąka pszenna - 500 g
miód - 1/2 szklanki
cynamon - 1 łyżeczka
cukier - 10 dag
kakao - 1 łyżeczka
przyprawa do piernika - 3 łyżeczki
proszek di pieczenia -  2,5 lyzeczki
ozdoby cukiernicze

Margarynę rozpuścić na małym ogniu, dodać miód i razem połączyć, pozostawić do wystygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z wystudzona margaryną z miodem.. Następnie wsypać produkty sypkie i  wszystko razem wyrobić, przełożyć w torebkę foliowa, zawinąć i włożyć na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć podzielić na kawałki i rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość 1/2 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem i piec ok 12 min w temp 175stC. Po wystudzeniu można ozdobić

1 komentarz:

  1. Cześć! Śliczne choineczki! Nominowałam Cię na swoim blogu do zabawy Liebster Blog Award - zajrzyj proszę w wolnej chwili: http://dzwoneczekwkuchni.blogspot.com/2015/12/liebster-blog-award-2015.html

    OdpowiedzUsuń