1.12.2017

Śniadaniowy koktajl z jarmużem


Kolejny śniadaniowy przepis. Tym razem jest to koktajl z jarmużu tym razem w innym połączeniu. Mój poprzedni wpis znajdziecie tutaj: klik. Uwielbiam jarmuż, dosyć często go wcinam właśnie w formie koktajlu. Ma dużo witamin, więc w tym momencie kiedy jestem w dwupaku jem go znacznie częściej. Muszę spróbować w końcu chipsów z jarmużu albo dodać go do zupy.

Tutaj miks razem z płatkami śniadaniowymi i miodem, dzięki czemu szklanka koktajlu zapewnia uczucie sytości na długo. Miód łamie kwaśny smak jarmużu, dzięki czemu całość pysznie się łączy.

Przepis ten bierze udział w konkursie Lubelli.






Składniki:

garść jarmużu
1 banan
2 kiwi
pół szklanki jogurtu naturalnego
łyżeczka miodu
2 garście płatków śniadaniowe Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno

Wykonanie:

Blendujemy płatki na drobniejsze części, przesypujemy do miseczki. Następnie blendujemy także jarmuż razem z częścią jogurtu, kiwi, bananem na gładką masę.
Kolejno układamy w szklance, płatki, które polewamy odrobiną miodu, następnie jogurt naturalny około 2-3 łyżeczek, potem zblendowany jarmuż, znowu jogurt naturalny i płatki śniadaniowe - polecam znowu polać odrobiną miodu -MNIAM!

Smacznego !



 SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Etykiety: ,

Komentarze (0):

Prześlij komentarz

Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]

<< Strona główna