Quiche ze szparagami i mascarpone

Obiad
09.06.2017 13:43
Quiche ze szparagami i mascarpone

Idealny pomysł na pyszną i delikatną tartę w ciepłe wiosenno-letnie dni 🙂 Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 1 pęczek zielonych szparagów – 3 duże jajka – ½ szklanki startego parmezanu – 250 g serka mascarpone – 250 ml gęstej śmietany kremówki – sól i pieprz Przygotowanie: Wyrobić ciasto. Na podpieczony spód tarty ułóż szparagi i zalej je masą jajeczno – śmietanową. Wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Jajka wymieszaj w misce z parmezanem, mascarpone i śmietaną na gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/quiche-ze-szparagami-i-mascarpone/