Tarta na spodzie z kaszy jaglanej ze szpinakiem i cukinią

Obiad
09.05.2017 8:05
Tarta na spodzie z kaszy jaglanej ze szpinakiem i cukinią

Składniki: ciasto – 2/3 szklanki kaszy jaglanej – 2 jajka – sól, pieprz, zioła – odrobina startego parmezanu nadzienie – opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobionego – 2 ząbki czosnku – olej rzepakowy lub inny – 1/3 cukinii – 3 jajka – 100 ml śmietany 12% – 250 g serka ricotta – sól, pieprz, zioła Przygotowanie: Jajka mieszamy ze śmietaną i ricottą, przyprawiamy według uznania, dodajemy przestudzony szpinak, wszystko razem mieszamy i wylewamy na spód tarty. Tarta na spodzie z kaszy jaglanej to pomysł na zdrową opcje ciasta, które od czasu do czasu może zastąpić ciasto kruche lub francuskie. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy chwilkę, dodajemy czosnek, przyprawy i pokrojoną w plasterki lub kostkę cukinię. Pieczemy przez ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż spód się lekko zarumieni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-na-spodzie-z-kaszy-jaglanej-ze-szpinakiem-cukinia-i-pomidorem/