Pikantne enchilady z kurczakiem i awokado

Malgorzata
Obiad
08.05.2017 9:36
Pikantne enchilady z kurczakiem i awokado

Składniki: 1 łyżka masła 1/2 średniej cebuli, z grubsza posiekanej 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka bulionu drobiowego 2 duże piersi kurczaka, ugotowane lub usmażone, pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, pokorojona w drobną kosteczkę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli cayenne, lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy 1 szklanka ulubionego sosu pomidorowego, gotowego lub domowej roboty 1 czerwone chilli, bez nasion i drobno posiekane 1/2 szklanki kwaśnej śmietany mała garść kolendry, posiekanej 2 łyżeczki soku z cytryny 2 awokado, obrane i pokrojone w kostkę sól i pieprz 6 tortilli, podgrzanych w kuchence mikrofalowej by były bardziej elastyczne do składania 2 szklanki startego ulubionego sera żółtego Przygotowanie: W średniej rozgrzej na średnim ogniu masło, włóż cebulę i paprykę i smaż do lekkiego zarumienienia, mieszając od czasu do czasu. Ingredients: 1 tablespoon butter 1/2 medium onion, roughly chopped 3 cloves garlic, finely chopped 1 cup chicken stock 2 large chicken boneless, skinless chicken breasts or thighs, cooked and chopped 1 red pepper, finely chopped 1 teaspoon ground cumin 1/2 teaspoon cayenne powder 1 cup marinara sauce, bought or homemade 1 red chilli, without seeds and chopped 1/2 cup sour cream small handful of cilantro, finely chopped 2 teaspoons lemon juice 2 avocados, diced salt and pepper 6 flour tortillas, heated in microwave if stiff 2 cups grated cheese Preparation: In a medium pan, warm butter over medium heat and cook onions and bell pepper until lightly browned, stirring occasionally. Enchilady to najzwyczajniejsze w świecie tortille nadziewane w tym przypadku mięsem z kurczaka i awokado, a następnie zapieczone z sosem pomidorowym z awokado i chilli i dużą ilością sera. W pojemniku blendera zmiksuj do uzyskania gładkiego sosu sos pomidorowy, śmietanę, kolendrę, sok z cytryny, 1/2 jednego awokado i chilli. Jakiś czas temu opublikowałam też na blogu szybkie enchilady z kurczakiem i serami zapiekane w sosie śmietanowym, też były przepyszne i polecam gorąco. Wymieszaj kurczaka z patelni z resztą awokado i wyłóż równomiernie na wszystkie tortille. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, generalnie większość pracy wykonuje za nas piekarnik. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chilli jeśli lubisz pikantne dania i zdejmij z ognia. In a small blender, combine marinara, sour cream, cilantro, lemon juice, 1/2 avocado and chilli. Scroll down for recipe in English Pikantne enchilady z kurczakiem i awokado (6 porcji) Dziś przedstawiam tradycyjne danie kuchni meksykańskiej, pikantne enchilady z kurczakiem i awokado. Add chicken, cumin and cayenne stirring until chicken is fully coated. Rozsmaruj cienką warstwę sosu na dnie naczynia do zapiekania o bokach 20×30 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/pikantne-enchilady-z-kurczakiem-i-awokado-spicy-enchiladas-with-chicken-and-avocado/