Kapusta z grzybami

Agata
Boże Narodzenie
02.12.2016 12:45
Kapusta z grzybami

W moim domu w czasie wigilijnej kolacji nie może zabraknąć kapusty z grzybami. Czas przygotowania: 60 minut + czas moczenia Składniki: 500 g domowej kiszonej kapusty 1 duża cebula 200 g pieczarek 1 Rano grzyby doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na mniejszym ogniu przez 20 minut. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Bardzo często ląduje też w pierogach, lub podawana jest z łazankami. szklanka suszonych grzybów sól pieprz olej do smażenia mielony kminek Wykonanie: Grzyby wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą, tak aby były przykryte.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/12/kapusta-z-grzybami.html