Dyniowa lazania z kurczakiem i trawą cytrynową

Małgorzata
Obiad
08.09.2016 0:02
Dyniowa lazania z kurczakiem i trawą cytrynową

Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka kawałek dyni 2 duże pieczarki 1 czerwona papryka 1 słoik keczupu z cukinii kawałek trawy cytrynowej parmezan przyprawa do kurczaka ok. 2-3 łyżki oleju 1. Dynię, pieczarki i paprykę kroimy w 1 mm plastry. 7. Smarujemy częścią keczupu z cukinii, dalej znów dynia, pieczarki, reszta kurczaka, połowa parmezanu, keczup, dynia i znów keczup. Pokrojone na mniejsze kawałki mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wymieszanej z olejem przez 30 minut. 5. Na dnie układamy 1/3 część plastrów dyni, połowę pieczarek i zamarynowanego mięsa. 10. Około 5 minut przed końcem posypujemy lazanię pozostałym parmezanem. 6. Posypujemy częścią parmezanu i układamy paprykę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/09/07/dyniowa-lazania-z-kurczakiem-i-trawa-cytrynowa/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook