Bakłażany faszerowane soczewicą i pieczarkami

Monika
Obiad
24.07.2016 22:39
Bakłażany faszerowane soczewicą i pieczarkami

składniki: 2 bakłażany po ok 450 g 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 cebula 120 g pieczarek olej sól,pieprz ser żółty do posypania Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut, funkcja termoobieg. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 25 minut, funkcja termoobieg. Bakłażany dokładnie umyć i przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W międzyczasie łyżką wydrążyć miąższ z upieczonych bakłażanów. Ponacinać miąższ w kostkę ale nie przecinać do samej skórki. Dodać do pieczarek, dodać także ugotowaną wcześniej soczewicę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/07/bakazany-faszerowane-soczewica-i.html

moniamieszaigotuje

Monika