Kalafior smażony w cieście

Anna
Obiad
01.06.2016 14:48
Kalafior smażony w cieście

Składniki: - 1 główka kalafiora - 1 łyżka soku z cytryny - sól Kalafiora oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Kalafiora w cieście można podawać na ciepło z zestawem surówek jako samodzielne danie obiadowe,jako przekąskę na ciepło lub zimno z sosem np.czosnkowym. Mleko połączyć z wodą,dodać żółtka,odrobinę soli,cukier do smaku i roztrzepać mikserem,następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie roztrzepać na jednolitą masę. Ciasto naleśnikowe: - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wody mineralnej gazowanej - 2-3 jaja - 20 dag mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier do smaku - sól - tłuszcz do smażenia

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/06/kalafior-smazony-w-ciescie.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna