Kotlety z ryżu i groszku

Jolanta
Obiad
09.05.2016 6:22
Kotlety z ryżu i groszku

Kotlety ryżowe: Składniki: 100 g ugotowanego ryżu 1 szklanka * mrożonego groszku 1/2 szklanki * mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 100 ml mleka sól morska i pieprz młotkowany z kolendrą 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej rzepakowy do smażenia *szklanka o poj. 250 ml Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko i mleko i łączymy za pomocą trzepaczki, na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Niedawno polecałam Wam kotlety z brokułów, ryżu i sera, ale jak mam być szczera to kotlety ryżowe z groszkiem biją je na łeb! Smażę kotlety na oleju rzepakowym, który doskonale nadaje się do smażenia, a do tego jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego na stałe zagościł w mojej kuchni. Dzisiaj zapraszam Was na wegetariański obiad, czyli kotlety z ryżu, groszku i szczypiorku 🙂 Rozgrzewamy na patelni olej, i smażymy kotlety partiami po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złote.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/kotlety-ryzu/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta