Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym

Beata
Obiad
19.04.2016 0:10
Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym

Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 200 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz ostra papryka 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki oleju Mięso podawać polane sosem. kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym Pierś z kurczaka naciąć tak aby zrobić kieszonkę w środku. Skropić całość olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie upieczone. Do każdej kieszonki nałożyć usmażony szpinak i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/04/kieszonki-z-kurczaka-w-sosie-smietanowo.html