Wątróbka duszona z warzywami

Małgorzata
Obiad
25.03.2016 9:36
Wątróbka duszona z warzywami

Składniki

500 g wątróbki drobiowej

1 duża cebula

5 ząbków czosnków

3 średnie marchewki

1 duży korzeń pietruszki

1 mały seler

400 g pomidorów pelati

2 łyżki koncentratu pomidorowego

3 liście laurowe

4 ziarenka ziela angielskiego

6 łyżek oliwy

pieprz czarny

sól

Przepis

500 g wątróbki drobiowej

1 duża cebula

5 ząbków czosnków

3 średnie marchewki

1 duży korzeń pietruszki

1 mały seler

400 g pomidorów pelati

2 łyżki koncentratu pomidorowego

3 liście laurowe

4 ziarenka ziela angielskiego

6 łyżek oliwy

pieprz czarny

sól

Moje rady:

– wątróbkę zawsze solimy pod koniec gotowania, w przeciwnym razie będzie twarda

– podczas smażenia wątróbki pamiętajmy, aby jej nie przesmażyć. Zbyt długie smażenie sprawi, że wątróbka będzie twarda

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną