Zapiekanka z kaszy manny, pieczarek, mięsa mielonego, z pomidorkami i mozzarellą

Jolanta
Obiad
25.02.2016 7:15
Zapiekanka z kaszy manny, pieczarek, mięsa mielonego, z pomidorkami i mozzarellą

Dodajemy do ugotowanej kaszy 2 jajka, ok. 100 g pokrojonego drobno sera smażonego z kminkiem ( u mnie domowy), starte na tarce o dużych oczkach pieczarki (ok. 100g), dodajemy również ok. 450 g surowego zmielonego mięsa wieprzowego, trochę posiekanej natki pietruszki, doprawiamy masę do smaku solą i pieprzem, mieszamy aby składniki zapiekanki równomiernie się rozłożyły. Zapiekanka z kaszy manny: 1 szklankę kaszki gotujemy w ok. 350 ml bulionu lub rosołu, gotujemy ją na gęsto, często mieszając aby kasza się nie przypaliła, studzimy. Zapiekankę z kaszy manny pieczemy ok. 45 min. w 160 stopniach, pod koniec pieczenia obkładamy powierzchnię zapiekanki plastrami pieczarek, pomidorkami koktajlowymi i pokrojonym serem mozzarella, zapiekamy do chwili aż ser się rozpuści. Jednak dzisiaj polecam mój pomysł na wytrawną kaszę manną w postaci pysznej zapiekanki z dodatkiem pieczarek, mięsa mielonego, z pomidorkami i mozzarellą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/bez-kategorii/zapiekanka-z-kaszy-manny/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta