Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Beata
Obiad
30.01.2016 0:15
Żeberka duszone w kapuście kiszonej

inspiracja czasopismo Moje gotowanie Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 3 średnie cebule 3 łyżki smalcu 1 duże jabłko 5 plasterków boczku 500 g kapusty kiszonej sól pieprz 1 łyżka majeranku Tym razem zrobiłam żeberka duszone w kapuście kiszonej i dodatkowo z jabłkami. jabłko pokroić w ósemki, usunąć gniazdo nasienne i podsmażyć na smalcu. Kapustę odcisnąć z wody, a gdy jest bardzo kwaśna przepłukać zimną wodą i ułożyć na boczku. Następnie wyłożyć żeberka wraz z cebulą , a na wierzch ułożyć podsmażone jabłko. Nie, sama tego wszystkiego nie zjadłam :) tylko z pomocą rodzinki :) Na patelni rozgrzać dwie łyżki smalcu i podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną. Żeberka pokroić w mniejsze kawałki , oprószyć solą, pieprzem i włożyć do cebuli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/zeberka-duszone-w-kapuscie-kiszonej.html

smak i uczucie

Beata