Łosoś w kremowym sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem

Anna
Obiad
24.01.2016 19:08
Łosoś w kremowym sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem

200g pomidorków koktajlowych 30g szpinaku w liściach (waga po rozmrożeniu) 1 ząbek czosnku 180g śmietanki 30 % sól pieprz pieprz cytrynowy olej Przygotowanie: W akcji Gotowanie za Głosowanie wybraliście przepis na łososia i tym oto sposobem danie otrzymało dodatkową etykietkę w postaci najlepszego dania z ryby, jakie ostatnio przygotowałam. Następnie przełóż kawałki ryby do naczynia żaroodpornego lub blaszki wysmarowanej tłuszczem za pomocą pędzla i piecz pod przykryciem w temperaturze 170 stopni około 10 minut. - Łososia pokrój na 2 lub 4 kawałki w zależności od wielkości płata. Pomidorki pokrój na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości. Na rozgrzanym oleju chwilę obsmaż - tylko na stronie, która ma skórę. - Na talerz wyłóż łososia, którego następnie polej sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2015/12/osos-w-kremowym-sosie-z-pomidorkami.html