Medaliony z indyka z warzywami po włosku

Anna
Obiad
24.01.2016 19:06
Medaliony z indyka z warzywami po włosku

W przypadku dzisiejszego obiadu surówkę możecie pominąć, zapiekane warzywa już wystarczą by całość dobrze wyglądała na talerzu :) 600 g medalionów z indyka (możecie zastąpić piersią z kurczaka) 2 marchewki (ok. 15 dag) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 pomidory 1 cebula 1 cukinia 1 por (biała część) 1 żółta papryka 1 łyżka ziół toskańskich Kotanyi (lub po łyżeczce bazylii i oregano) sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie: - Mięso oprószyć solą i pieprzem. Kilka propozycji dla Was już czeka w kolejce, a tymczasem po świąteczno - sylwestrowym objedzeniu zapraszam na coś lżejszego z piekarnika. Mam nadzieję, że i w tym zaskoczę Was nowymi smakami i połączeniami, które zechcecie później przygotować w swoich kuchniach. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. - W tym czasie obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Piec w 180 stopniach ok. 30-40 minut. Witam Was w Nowym Roku z naładowanymi siłami do działania oraz postanowieniami . Pierwsze 20-30 minut piec pod przykryciem, aby mięso za bardzo nie wyschło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/01/medaliony-z-indyka-z-warzywami-po-wosku.html