Klops z indyka, serem feta i warzywami

Katarzyna
Obiad
16.01.2016 9:14
Klops z indyka, serem feta i warzywami

Jest pyszny. 4 duże porcje Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru 100 g sera feta 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz ( nie za dużo ser feta doda nam smaku) oliwa do skropienia Przygotowanie: W dużej misce, takiej w której z łatwością będziecie mogli mieszać wrzucamy: mięso, paprykę bez nasion pokrojoną w małą kostkę, cebulę posiekaną w małą kostkę, posiekany czosnek, pietruszkę i szczypiorek. Formujemy dużego klopsa i układamy go w naczyniu do zapiekania, całość skrapiamy delikatnie oliwą i pieczemy w 180 C przez 60 minut. Następnie kroimy ser w małą kostkę i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/01/klops-z-indyka-serem-weta-i-warzywami.html