Gulasz wołowy

Beata
Obiad
07.01.2016 0:31
Gulasz wołowy

Składniki 800 g wołowiny bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, papryka słodka,papryka ostra Wykonanie: Posypać mieszanką mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 1h. W rondlu rozgrzać masło i przyrumienić cebulę pokrojoną w piórka, na koniec dodać drobno posiekany czosnek i chwilę smażyć. Zalać całość gorącą wodą, dodać troszkę soli, pieprzu liść laurowy, ziele angielskie, sos sojowy i dusić pod przykryciem około 1,5 do 2 h na małym ogniu. Dodać mięso obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiany kolor, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/gulasz-woowy.html