placek węgierski

Jolanta
Obiad
23.11.2015 10:16
placek węgierski

Składniki: Gulasz: 1/2 kg chudej wołowiny 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryczka pepperoni 1 cebula 3 ząbki czosnku 5-6 pieczarek ziele angielskie,liść laurowy papryka słodka ,ostra,pieprz ,pieprz cayenne ,sól olej + masło do smażenia 1 łyzka mąki Dodatkowo sos koperkowo -śmietanowy przepis podany oddzielnie..http://www.ugotujmycos.pl/sos-jogurtowy/ Wykonanie: Po umyciu i osuszeniu kroimy wołowine na kawałki ..przesmażamy z obu stron aż do zamknięcia por i zarumienienia.,dolewamy wodę.przykrywamy i dusimy około 30 minut na wolnym ogniu.. Cebulę,papryki ,pieczarki kroimy w paski.. Placki ziemniaczane (na 3 porcje) ok. 1,2 kg ziemniaków 1 jajko 2 czubate łyżki mąki 1 cebula sól, pieprz łyżka majeranku olej do smażenia przekładamy do mięsa ,dodajemy liśc laurowy ,ziele angielskie.po zdjeciu z ognia dodajemy pozostałe przyprawy i sól.. Przykrywamy i dusimy razem około 15-20 minut..musi mieć ostry smak.. dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem kilka minut.. Podawać z surówką .. Smacznego (Odwiedzono: 71 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 1)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/placek-wegierski-z-gulaszem-i-sosem-jogurtowym/