Młoda kapusta z boczkiem i czosnkiem

Basia
Obiad
09.11.2015 14:54
Młoda kapusta z boczkiem i czosnkiem

Składniki

* główka młodej kapusty

* pęczek koperku

* 25 dag boczku

* 2 ząbki czosnku

* pęczek koperku

* 3 łyżki miodu

* sok z połowy cytryby

* płaska łyżka soli

* 2 łyżki mąki

* sól, pieprz

Przepis

Kapustę myjemy i siekamy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Dodajemy płaską łyżkę soli, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy ok. 15 min. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy się zrumieni, dodajemy 2 łyżki mąki. Dolewamy trochę wody z kapusty, żeby mąkę ładnie rozprowadzić. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok,. 5 min.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną