Mielone nadziewane kalafiorem

Dagmara
Obiad
17.09.2015 21:41
Mielone nadziewane kalafiorem

Składniki na 5-6 kotlecików: ok. 500 g kalafiora 500 g mięsa mielonego 1/3 cebuli, drobno posiekanej 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz do smaku olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, podsmażamy cebulkę około 5 minut aż będzie miękka, dodajemy czosnek i podsmażamy jeszcze minutę. Był już mielony z serkiem topionym, mielony z cukinią, cygańskie gołąbki i drobiowe mielone. 3. Na głębokiej patelni rozgrzewamy sporo oleju - mniej więcej do połowy wysokości kotlecików. Teraz przyszedł czas na mielone z kalafiorem :) Cebulkę mieszamy z mięsem, bułką tartą i jajkiem, doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na ostatnie dwie minuty przykrywamy patelnię pokrywką, aby mięso doszło w środku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/09/mielone-nadziewane-kalafiorem.html