KURCZAK PO HISZPAŃSKU

Justyna
Obiad
24.08.2015 12:46
KURCZAK PO HISZPAŃSKU

Składniki: 2 ćwiartki kurczaka (albo inne ulubione części ;)) 2 cebule papryka czerwona pomarańcza puszka krojonych pomidorów 5-6 pieczarek 2 ząbki czosnku oliwa ocet balsamiczny pół szklanki wody oregano, bazylia papryka wędzona, papryka ostra sól i pieprz Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć, dzielimy na porcje i usuwamy skórę. Przepis na kurczaka pieczonego z warzywami w sosie pomidorowym z lekką nutą pomarańczy. Proszę się nie sugerować nazwą, potrawa jest tylko inspirowana kuchnią hiszpańską, ale nie mam pojęcia czy stricte taki przepis wykorzystują w Hiszpanii. W naczyniu do zapiekania układamy kurczaka, na niego warzywa i ćwiartki pomarańczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/08/kurczak-po-hiszpansku/