Kotlety wieprzowe po bakońsku

Beata
Obiad
14.07.2015 0:21
Kotlety wieprzowe po bakońsku

4 duże kotlety schabowe o wadze 150 g lub osiem mniejszych o wadze 70 g 1 łyżka oleju 100 g wędzonego chudego boczku 1 cebula 4 duże pieczarki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 żółta papryka świeża 1 pomidor 100 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki Sól i pieprz Wykonanie: Schab delikatnie rozbijamy oprószamy solą i pieprzem. Pokrojone w plastry pieczarki dodajemy do cebulki z boczkiem Wszystko razem dusimy około 6 min. Do całości dokładamy obsmażone mięso i zalewamy wodą, aby przykryła mięso. Boczek kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na patelni do zeszklenia się cebulki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy schab z dwóch stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2014/12/kotlety-wieprzowe-po-bakonsku.html